Δράση #BeActive (για την υπόλοιπη χρονιά)

ΑΓΩΝΕΣ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ

Τοπική δράση η οποία προσφέρεται σε όλους τους φίλους του αθλήματος για μικρούς και μεγάλους.

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΟΥΛΙΓΚ

Τοπική δράση η οποία προσφέρεται σε όλους τους φίλους του αθλήματος για μικρούς και μεγάλους.

Break Time Active Play

Η δράση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο στη δημιουργία ενός δημιουργικού και δραστήριου κλίματος απασχόλησης όλων των παιδιών με παιχνίδια (ατομικά και ομαδικά) παιδαγωγικού – ψυχοκινητικού και συναισθηματικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Μέσα από τη δράση αυτή γίνεται προσπάθεια για την καλλιέργεια αξιών και υιοθέτησης στάσεων και συμπεριφορών που απαρτίζουν τη σύγχρονη δημοκρατική πολιτότητα, μέσα από την ανάπτυξη υγιών σχέσεων μεταξύ των παιδιών και της δημιουργικής / δραστήριας απασχόλησής τους. Η δράση αυτή μπορεί να συνεχιστεί καθ’ όλη τη σχολική χρονιά ( 2020 – 2021).
23 Σεπ 2020

Πρωινές Διατάσεις

Πρόκειται για τοπική δράση του σχολείου η οποία απευθύνεται σε παιδιά των Δ', Ε' και Στ' τάξεων και έχει σαν σκοπό να προάγει και να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή στην άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα. Με γνώμονα την εισήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για συμμετοχή των παιδιών στην άσκηση και σωματική δραστηριότητα, για τουλάχιστιο 60 λεπτά καθημερινά, τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν ώστε να ενσωματώσουν στο ημερολόγιο της άσκησής τους συγκεκριμένες πρωινές ασκήσεις διατάσεων (morning stretching exercises) τις οποίες θα εκτελούν καθημερινά μόλις ξυπνήσουν και πρωτού έρθουν στο σχολείο. Οι οκτώ (8) απλές ασκήσεις stretching θα είναι συνολικής διάρκειας 3-4 λεπτών (20 - 30 δευτερόλεπτα για κάθε διάταση) και θα γίνονται σε ασφαλή χώρο (π.χ. στο υπνοδωματιο κατά το πρωινό ξύπνημα). Επιπρόσθετα, οι διατάσεις μπορούν να επαναλαμβάνονται οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας (π.χ. κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο σχολείο, μάθημα ΦΑ). Για σκοπούς παρακολούθησης του επιπέδου φυσικής δραστηριότητας, κάθε παιδί θα μπορεί να καταγράφει στο ημερολόγιο της άσκησής του/της τις εν λόγω ασκήσεις, καθώς και τη διάρκειά τους με απώτερο σκοπό τη συμπλήρωση συνολικά 60 λεπτών άσκησης καθημερινά. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση τα παιδιά θα διδαχθούν ότι "η αρχή είναι το ήμιση του παντώς", καθώς η μέρα θα ξεκινά με πρωινές διατάσεις παρακινώντας τα παιδιά στη πραγματοποίηση του ατομικού τους στόχου για 60 λεπτά άσκησης καθημερινά.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ!

Περπατώ την Πόλη μου ! Σκοπός είναι η γνωριμία με την παλία αγορά της πόλης μας απο τους μαθητές του σχολείου μας η οποία εχει ανακαινισθεί πρόσφατα και αποτελεί ενα περιπατιτικό προορισμό για τους μαθητές μας αφου βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο μας .Ο σύγχρονος τρόπος μετακίνησης δυστυχώς στερεί την πολύ ευχάριστη εμπειρία της άθλησης μέσω του περπατήματος . Η έναρξη της δραστηριότητας ξεκινά στις εννέα το πρωι απο το Λύκειο Α Εθνάρχη Μακαρίου Γ και με κατέυθυνση την παλιά αγορά επισκεπτόμαστε το Χάνι ,τα καταστήματα τα Λουτρά και αλλα ιστορικά ενδιαφέροντα σημεία με ομορφη θέα της πόλης μας! Επιστρόφή στο σχολείο .

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ , ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Τοπική δράση η οποία προσφέρεται στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου για άτομα όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές και στο προσωπικό του σχολείου και θα περιλαμβάνει: Ορεινή πεζοπορία σε μονοπάτι της φύσης που βρίσκεται κοντά στο σχολείο μήκους 2 χιλιομέτρων. Δρόμος προσανατολισμού με χρήση χάρτη εντός της σχολικής αυλής. Πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης. Παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο του σχολείου.

Άθληση για Όλους - Sports For All

Αθλητικό χωριό στο οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν πολλά και διαφορετικά αθλήματα και δραστηριότητες.

Αγώνας Δρόμου 5χλμ εις Μνήμη των Πεσόντων και Αγνοουμένων Αγωνιστών της Κυράς Μόρφου 1974

Αγώνας Δρόμου 5χλμ εις Μνήμη των Πεσόντων και Αγνοουμένων Αγωνιστών της Κυράς Μόρφου 1974 Δρόμος 1χλμ για μικρά παιδιά

Functional Training (Αθαλάσσα)

Λειτουργική Προπόνηση (Functional Training) , για το προσωπικό της δύναμης 964 Τάγματος Στρατονομίας.

Μοιραστείτε το

Ημερολόγιο

« Οκτώβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Empty (2)